Skip to main content

Naast het aannemen van divers personeel van alle leeftijden, zijn deze drie strategieën te overwegen om uw oudere werknemers te betrekken en een inclusieve cultuur te ondersteunen die aan hun behoeften voldoet en hun bijdragen respecteert.

1- Identificeer de behoeften van oudere werknemers
Oudere werknemers zijn een diverse groep met uiteenlopende behoeften en interesses. Sommigen willen misschien hun vaardigheden of ervaring gebruiken om een mentorenrol op zich te nemen of anderen te helpen trainen. Anderen zoeken mogelijk naar fysiek veeleisender werk, en minder bureaugebonden taken.

Wat hun behoeften ook zijn, het is belangrijk om deze te achterhalen en manieren te vinden om hieraan te voldoen. Hier bieden AR (aangepaste werkregelingen) meestal voordelen zoals flexibele werktijden, telewerken en andere opties die aantrekkelijk zijn voor oudere werknemers.

2- Prioriteer dynamische training
Veel organisaties hebben een hoog percentage oudere werknemers, vaak aangeduid als Boomers of de “oudere werknemersgeneratie.” Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zullen Boomers tegen 2024 bijna een derde van de beroepsbevolking uitmaken. Bovendien blijft dit segment langer in het arbeidsproces dan eerdere generaties. Hierdoor worden werkplekken steeds leeftijdsdiverser en proberen ze aanpassingen te maken met de behoeften van werknemers in gedachten.

Om aan deze behoeften tegemoet te komen, bieden bedrijven meer mogelijkheden voor, trainingsprogramma’s, verbeterde werkstromen en andere diensten die specifiek zijn afgestemd op oudere werknemers. Dit ook om hun overgang naar pensioen te kunnen vergemakkelijken. Oudere werknemers brengen unieke vaardigheden en ervaringen mee naar de werkplek die voordelig kunnen zijn voor jongere teamleden en de organisatie als geheel. Houd de waardevolle kennis binnen uw team door nieuwe medewerkers vroegtijdig te trainen.

3- Maak gebruik van innovatieve technologie
We zien de aanwezigheid van kunstmatige intelligentie, een datagestuurde aanpak en telemedicine, die naar verwachting de manier waarop mensen medische behandeling ontvangen en hoe artsen werken in de komende jaren zullen veranderen. Andere trends in de gezondheidssector, zoals de toenemende focus op preventieve zorg en de toegenomen adoptie van draagbare apparaten, zullen naar verwachting een positieve invloed hebben op de kwaliteit van leven van mensen over de hele wereld.

Het is cruciaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen om concurrerend te blijven. Vooruitgang in kunstmatige intelligentie, machine learning en andere technologische ontwikkelingen bieden een scala aan mogelijkheden voor de gezondheidszorg.

Ook slimmer samenwerken
met Expertise op Afstand?

Plan een gratis een vrijblijvend adviesgesprek