Skip to main content

Digivaardige verpleegkundigen zijn degenen die ervaring hebben met het werken met elektronische patiëntendossiers en andere digitale hulpmiddelen. Ze zijn vaak in staat om deze tools te gebruiken om de patiëntenzorg en communicatie te verbeteren en om zorg en begeleiding aan patiënten te bieden.

Toenemende vraag
Er is geen twijfel dat verpleegkundigen met digitale ervaring tegenwoordig zeer gewild zijn. Met het steeds toenemende gebruik van technologie in de gezondheidszorg is het essentieel dat verpleegkundigen verschillende digitale hulpmiddelen effectief kunnen gebruiken. Van patiëntenportalen tot elektronische medische dossiers, verpleegkundigen moeten verschillende digitale platforms kunnen gebruiken om de best mogelijke zorg voor hun patiënten te bieden.

Digitale gezondheidsinnovatie
Digitale technologieën zijn aan het revolutioneren, daarom is er een groeiende trend van verpleegkundigen met digitale ervaring met slimme brillen. Dit komt doordat slimme brillen veel voordelen bieden voor verpleegkundigen, waaronder de mogelijkheid om handsfree toegang te krijgen tot patiëntinformatie, realtime updates te ontvangen over de status van de patiënt en zelfs begeleiding te bieden bij procedures.

Deze technologie is bijzonder nuttig in situaties met veel druk, waar verpleegkundigen snel en zonder onderbreking toegang moeten hebben tot informatie.

Functieprofiel moet digitale vaardigheden VVT verbeteren
Lees meer over de inspanningen om digitale vaardigheden in de verpleeg-, verzorgings- en thuiszorg (VVT) sector te verbeteren in dit interessante artikel: -> Functieprofiel moet digitale vaardigheden VVT verbeteren. Ontdek hoe de rol van digitale verpleegkundigen evolueert en welke impact dit heeft op de zorgverlening aan patiënten.

Ook slimmer samenwerken
met Expertise op Afstand?

Plan een gratis een vrijblijvend adviesgesprek